Olsztyn som dengang hed Allenstein. Preussen.

Hovedstaden i nord øst Polen. Jeg har lavet denne video for også at få så meget med som muligt.

Liski. Det var meget vildt at se denne lille landsby i øst Polen.

Så kommer jeg ikke nærmere kernen i det jeg søger at se. Her besøger jeg Liski som dengang hed Lisken. Her er min farmor og hendes søskende opvokset. Hun kom til Danmark da hun var 19 år gammel. Min far forlod dette sted med min familie da han kun var 4 måneder gammel. Det var en lang hård flugt og et par stykker fra min familie døde af kulde undervejs til Gydnia. Disse marker og jord har tilhørt min slægt. Underlig fornemmelse at se det og så der.

Pisz som dengang hed Johannisburg.

Pisz som dengang hed Johannisburg. Der er 15 km til Liski fra denne by. Det er den største by i nærheden.

Hvor min Oldefar er født.

Jeg besøger stedet hvor min familie kom fra, jeg besøger det gamle øst Preussen, som i dag er en del af det nord østlige hjørne af Polen. 100 kilometer til Lithaun og 150 kilometer til Hvide Rusland. Jeg har lavet en lille video hvor min oldefar kom fra. Han mødte si min oldemor fra Kibissen som i dag hedder Borki. Min farmor blev født i Lisken, som i dag hedder Liski i Johannisburg kommune, Johannisburg hedder i dag Pisz. De kom til Danmark og blev jagtet fra deres område. Nogle flygtede til Tyskland og enkelte til Holland Sverige og Danmark. Og ja, på den måde blev jeg født i Danmark. Genetisk vil det altid være tilstede i blodet og har af mange grunde besluttet mig for at være her i end, og undersøge noget om min slægt, måske endda finde nulevende slægt. Her ser du Ostroda, som dengang hed Osterode.

Polen Warminsko Mazurskie. Det gamle øst Preussen.

Polen Warminsko Mazurskie. (Det gamle øst Preussen. East Prussia) 2020
Har fundet et sted i området hvor min familie kom fra under krigen, jeg tror det er noget der høre til en jernbane. Det er utrolig at se hvordan naturen stille overtager det menneske skabte. Byen er Ostroda det der også hed Osterode før krigens tid. Bygningen som er ved at blive overtaget af naturen kunne godt være fra Preussens tid, da der står mange bygninger fra den tid i funktion. Jeg tror en brand har taget denne bygning for måske 3-4 år siden, syntes jeg kan se det på planterne inde i bygningen.