En meget kold vinter i Pisz. Jeg oplevede minus grader der var nede på 18 grader, men kulden var ikke så slem på grund af at luften var mere tør. Her ses en rigtig vinter solnedgang over Pisz og søen er ved at fryse. Senere kom der rigtig meget sne.

Det nye anlæg i Pisz. Der bliver gjort meget i den lille historiske by i Polen.

Pladsen hvor min farmor som lille pige var med hendes forældre ude at købe og sælge. Sådan ser der ud i dag i det gamle Johannisburg, som er Pisz i dag. Rådhusbygningen er bygget dengang og stod der også i min families tid.

Den lille øst Polak som var nabodrengen var meget interesseret i min papegøje Oskar, Oskar syntes det var meget spændende det hele. Han har altid været med mig. Han er 20 år gammel og jeg fik ham da han kun var 5 måneder gammel.

Her står jeg i Olsztyn og peger på den Østpreussiske ørn som var deres (og stadig mit) symbol, den virkede måske en smule forkvaklet ved siden af den Polske ørn, men Østpreusserne ville tilbage til oprindelsen bare passe sig selv, men det endte i en katastrofe, for det fik de ikke lov til, danmark havde nemlig også en finger med i spillet, det kommer vi nærmere ind på. Østpreusserne var fra oprindelsen et meget retfærdig folk, der havde sit eget sprog som mindede om litauisk og lettisk. De var naturmennesker og levede af at dyrke deres jord i fred og fordragelighed. Det blev germaniseret, og både tyskerne, russerne, franskmændende og svenskerne var en trussel, Litauerne som på et tidspunkt var en del af østpreussen gjorde alt for at hjælpe de østlige preussere men uden held.

Her står jeg mellem Pisz Og Liski, jeg er overrasket hvor meget natur her er og luften er meget frisk. Her er en duft af græs og skov. Det var en god tur på cykel.